Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μακαρονόπιτα από τη Ρούμελη.

Γεια σας ομορφιές μου τι κάνετε; Σήμερα βρέχει πολύ εδώ που βρίσκομαι και είναι η αγαπημένη μου εποχή για μία πολύ ωραία συνταγή! Λοιπόν Μακαρονόπιτα από τη Ρούμελη.Κατά τη γνώμη μου είναι μία πολύ ωραία συνταγή, γρήγορη και νόστιμη! Τα υλικά είναι :

Για τα φύλλα

  • 500 γρμ αλεύρι για ζύμωμα
  • Λίγο χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1000 γρμ φρέσκο γάλα πλήρες
  • 5 αυγά χτυπημένα ελαφρά
  • μισό πακέτο μακαρόνια Νο 6 βρασμένα al dente
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι
  • 500 γρμ φέτα.
  • Αλάτι (αν βάλετε φέτα,με προσοχή).
  • Πιπέρι




Αυτά λοιπόν είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε. Τώρα ας περάσουμε στην εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Με τα υλικά της ζύμης ετοιμάζουμε 4 μεγάλα φύλλα. Εννοείται ότι χρησιμοποιείτε ό,τι συνταγή φύλλου προτιμάτε ή διαφορετικά έτοιμο φύλλο για πίτες.
  3. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα 2 πρώτα φύλλα με τις άκρες τους να εξέχουν. Λαδώνουμε ελαφρά.
  4. Με μια κουτάλα ρίχνουμε τη μισή γέμιση.
  5. Στρώνουμε και το 3ο φύλλο, λαδώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
  6. Με προσοχή στρώνουμε το τελευταίο φύλλο,κάνουμε κόθρο και χαράζουμε την πίτα μας από τη μία πλευρά.
  7. Τέλος με μία κουτάλα ρίχνουμε όλα τα υγρά που έμειναν στο μπολ να πάνε σ' όλη την επιφάνεια της πίτας.
  8. Ψήνουμε σε αέρα 180-200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα,μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.





Εάν θέλετε στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ό,τι εσείς επιθυμείτε, όπως ζαμπόν ή διάφορα άλλα τυριά κ.α.(Εμένα η γιαγιά μου χρησιμοποιεί χειροποίητο φύλλο και τριμμένο ζαμπόν και γίνεται μμμμμμούρλια) Όποια τη δοκιμάσει περιμένω την άποψή της! Καλά μαγειρέματα λοιπόν!


Φιλιά Πολλά!
Βάσω~Πόπη.

1 σχόλιο: